تاریخچه پوشاک ورزشی به چه زمانی تعلق دارد؟
هر محیطی پوشش خاص خود را دارد و محیط های ورزشی از این قاعده مستثنا نیستند. پوشاک ورزشی به گروهی از پوشاک گفته می شود که هبرای ورزش و فعالیت بدنی پوشیده می شوند. پوشاک ورزشی به دلایل افزایش کارایی بدن، راحتی و ایمنی در هنگام ورزش پوشیده میشوند. در بیشتر رشته های ورزشی، ورزشکاران باید پوشاک ویژه آن ورزش را بپوشند که میتواند شامل یک تیشرت و شورت، یک زره و کلاه و … شود. لباس یوگا، لباس فوتبال و لباس اسکی مثالهایی از پوشاک ورزشی هستند.
شاید برایتان جالب باشد بدانید پوشاک ورزشی چگونه وارد دنیای بی انتهای مد شد در این قسمت به بررسی تاریخچه پوشاک ورزشی می پردازیم.
پوشاک ورزشی در دنیای مد روز
در عصر حاصر ورزش یکی از اصلی الزمات سلامتی بشر است. همه افراد از فواید ورزش برای تمام افراد جامعه آگاه هستند و میدانند برای انکه عملکرد بهتری در هنگام ورزش کردن داشته باشند باید از لباس ورزشی مناسب استفاده نمایند. پوشاک ورزشی به نیاز های ورزشکاران حرفه ای و نیمه و مبتدی توجه دارد. و باید بتواند ورزشکاران را در مقابل اسیب های فیزیکی و محیطی مانند تغییرات آب و هوایی محافظت نماید.
تا آغاز قرن بیستم، لباسهای ورزشی تقریباً شبیه به لباسهای کار یا لباسهای روزمره بودند. اما، در دهه های اول قرن بیستم، زمانی که طراحی لباس ورزشی به دلیل عملکرد عملی و عدم تمایل به ظاهر یکنواخت که به وضوح یک ورزش را از ورزش دیگر متمایز می کرد، از طراحی مد عمومی جدا شد. در برخی ورزش ها برای متمایز کردن بازیکنان و تیم ها زیبایی شناسی به تدریج با رنگ ها و نقش ها مورد توجه تماشاگران قرار گرفت وارد تصویر شد.
نساجی و صنعت پوشاک ورزشی
در سال 1938، نایلون اولین جنس ساخته شده و اولین الیاف کاملا مصنوعی، و سایر الیاف مصنوعی و مارک های مرتبط با آنها مانند اورلون (اکریلیک)، لیکرا (پلی اورتان)، تریلن (پلی استر)، تاکتل (نایلون) و نئوپرن (لاستیک مصنوعی) ساخته شد. از این رو طراحان پوشاک ورزشی توانستن لباس های لگ ورزشی برای تمامی ورزش ها طراحی و تولید نمایند. که امروزه بعضی از پوشاک ورزشی مانند لگ زنانه ورزشی ، لگ ورزشی مردانه، تیشرت ورزشی و گرمکن ورزشی نه تنها در هنگام ورزش بلکه در موارد روزمره هم مورد استفاده قرار می گیرند.
تکنولوژی و صنعت پوشاک ورزشی
از سال 2000 میلادی بود که لباس های ورزشی به جایگاه کاملا تثبیت شده ای دست پیدا کرد و پس از ان هر روز این صنعت جذاب دچار تغییر و تحول شد. و تکنیک ها و روش های متنوعی برای تولید و طراحی این پوشاک به کار گرفته شد.
جایگاه پوشاک ورزشی در زندگی روزمره
قسمتی از پوشاک صرفا برای استفاده در هنگام ورزش تولید می شوند مانند مایو شنا زنانه، مایوشنای مردانه، نیم تنه ورزشی زنانه و … اما بخشی از پوشاک ورزشی را می توان در استایل روزانه و به اصطلاح تیپ های خیابانی جای داد.
لباس های ورزشی ای که در صنعت پوشاک ورزشی کاربرد مصارف روزنه دارد نقش مهمی در گسترش جایگاه پوشاک ورزشی و محبوبیت ان در میان مردم دارد.
در عین حال قدرت رسانه و تبلیغات هم دراین مسیر بی تاثیر نبود این اتفاق باعث شد تا بعد از چندسال، چهره های ورزشی جامعه به کنش گران اجتماعی، الگوی ما برای سبک زندگی و پوشش و یا حتی مدلهای دنیای مد بدل شوند.
و سبک زندگی و استایل ان ها در جامعه تاثیر گزار بود. و پوشش این افراد به گزینه ای برای خریداران مبدل می شود. بدین گونه پوشاک ورزشی جزئی جدایی ناپذیر از پوشاک مصرفی خانوده ها را تشکسل می دهد.
سخن پایانی
تولید و طراحی پوشاک ورزشی به یک صنعت پر درآمد ،درآمده است و هر روز در حال توسعه است. صنعت پوشاک ورزشی از سالن های ورزشی تا زندگی روزمره مردم عجین شده است. استفاده از پوشاک ورزشی در استایل های روزانه به گشترش و ومحببویت این صنعت کمک فراوانی کرده است.
پوشاک ورزشی به دلیل تنوع ان در جنس ها و کیفیت های مختلفی طراحی و تولید میشود. از سال 2000 که جایگاه لباس ورزشی کاملا تثبیت شد پس از ان در این صنعت تغییرات و تحولات عظیمی در حال انجام است.
حتی افرادی که هیچ علاقه ای به دنیای ورزش ندارند مجذوب راحتی و شیک بودن پوشاک ورزشی شده اند و از آنها در زندگی روزمره شان استفاده می کنند.